החלטנו לכתוב על 5 מקורות ברזל מן הצומח, טבעוניות שאת ממש חייבת להכיר.
הברזל הוא מינרל סופר חיוני שעוזר לשמור על בריאות הגוף שלך לכן,
החלטנו לכתוב על 5 מקורות ברזל מן הצומח, טבעוניות שאת ממש חייבת להכיר.
- שעועית – עשירה בברזל (גם לאחר בישול), טעימה ובריאה ובעיקר משביעה. בנוסף השעועית מלאה בחלבון ובסיבים תזונתיים שאנחנו ממליצים לכל אישה ואיש לאכול.
- עלים ירוקים כמו תרד, קייל ועלי סלק – מעבר לכך שהם פשוט טעימים בכל סלט ומתאימים לכל ארוחה, הם עשירים בברזל ובויטמין C, שדרך אגב מסייע לברזל להטמע בגוף.
- דה טחינה – הטחינה שאת הכי אוהבת גם היא מלאה בברזל, ב2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא כ4 מ"ג ברזל.
- הקינואה – מלאה בסיבים תזונתיים שבריאים למערכת שלך וכמובן גם היא עשירה בברזל וויטמינים נוספים. אך אם היא לא לטעמך – גם האורז חום נחשב לעשיר בברזל.
- טופו ותחליפי בשר מבוססי סויה נוספים כמו טמפה עשירים גם הם בברזל. הטופו הוא כבר מזמן לא תוספת למרק מיסו – הוא משמש היום למקור הברזל והחלבון הראשי אצל המון טבעוניות.
שימי לב ישנם מאכלים ומשקאות שפוגעים בספיגה של הברזל בגופך, כמו הקפה שלאחר הארוחה לדוגמה. כן כן, הקפה שלך!
כוס תה או יין או כל משקה או מאכל חומצי עלול לפגוע בספיגה של הברזל בגופך. אז לאחר ארוחה שתי כוס מים!
רצוי לכל אישה לפני היריון (ובמהלך) לקחת תוספי ברזל על בסיס יומי (בהתאם להנחיית הרופא שלך)
אם בבדיקה האחרונה שלך הבחנת שרמת הברזל שלך נמוכה, מומלץ לפנות לרופא המשפחה שלך או לדיאטנית קלינית שתלווה אותך עד שתחזרי למיטבך.